10Feb/20

PINK is always a good idea

Conceptul acestei amenajari urmareste contrastul unei linii minimaliste cu accente subtile de Art Deco si o singura culoare, rozul. Salonul Endless Beauty Studio s-a conturat in scenografia texturilor de marmura, catifea roz si abundenta de pereti albi, avand strategic plasate si atent selectionate elemente de decorative cu punct de interes.

The hairstyling corner

Zona de hairstyling este pusa in evidenta de cel mai ”visator” perete al salonului, decorat cu un tapet printat cu nori in diferite nuante de roz. Oglinzile ovale luminate cu LED si aplicele retro ofera acel accent subtil de Art Deco.

The mani – pedi corner

Urmatoarea incapere a salonului a fost desemnata zonei de manichiura si pedichiura. Avand nevoie de cat mai multa lumina, designul acestei incaperi s-a axat strict pe functionalitate. Pata de culoare apare in mobilierul destinat clientelei, astfel regasim limbajul boem al incaperii precedente, insa de data aceasta cu o nuanta mult mai puternica de roz.

The barber shop corner

Salonul are si o zona destinata doar barbatilor care doresc sa se tunda si sa isi ajusteze barba intr-o atmosfera specifica. Am reusit sa ”masculinizam” aceasta parte a salonului printr-un design minimalist cu accente texturate de marmura, atat pe pardosea (placa gresie 50×50) cat si pe tavan ( tapet imprimat smooth)

30May/19

A little bit of sweet, a little bit of coffee

A LITTLE BIT OF SWEET

A LITTLE BIT OF COFFEE

Un design simplu si luminos, cu un motiv la fel de simplu: bugetul.

Cofetaria Karola este exemplul concret de “good design” unde ideile si solutiile decorative sunt impletite ingenios. Conceptul acestei cofetarii consta in folosirea unor elemente si materiale cu costuri cat mai reduse astfel incat acest spatiu micut inundat de lumina naturala sa poata cumprinda toate necesitatile unui spatiu public.

Peretii zonei de servire sunt placati cu faianta de tip “Metro” finisata cu rosturi negre. Am optat pentru un tavan negru deoarece ofera adancime si creeaza impresia unui spatiu mai inalt, iar lustra supradimensionata leaga armonios toate aceste elemente, formand un “focal point”.

La nivel cromatic, am ales o culoare indrazneata pentru restul peretilor din local. Acest puternic Baby-Blue accentueaza perfect restul detaliilor cu finisaj negru ( rama geamului, vitrina, picioarele meselor), in acelas timp fiind ”calmat” de braurile decorative si scaunele albe.

Stalpul este finisat cu vopsea pentru tabla de scris, dedicat celor mici.

Datorita bugetului redus, am decorat peretii cu ustensile de bucatarie din lemn, borcane transparente de depozitare si sticle de lapte in cutii tot din lemn.

23Apr/19

Dreaming of a white kitchen

DREAMING OF A WHITE KITCHEN

Dupa cum spunea Charles Eames “The details are not details. They make the design.” 

De cele mai multe ori vedem pe internet, cum ar fi Pinterest sau diferite site-uri de mobilier si decoratiuni, ori in cataloage de la producatori locali sau internationali bucatariile gata finalizate. Insa ultimii pasi care intr-adevar completeaza elementele de baza si intregesc armonios intregul design adesea lipsesc. Aici ma refer la piesele care se adauga ulterior, precum scaunele, masa, corpurile de iluminat si decoratiunile.

Nota generala a citatului de mai sus ofera suport unor functiuni logic organizate si frumos incadrate care coordoneaza detaliile in cauza: concordanta, echilibru si adaptare. In aceasta bucatarie le putem gasi pe toate gravitand in jurul ideii de #CaracterClasic si mult alb. In continuare voi prezenta intregul proces si tips&tricks care au conturat bucataria si zona de dining.

Aceasta bucatarie a fost configurata liniar astfel incat sa cuprinda si un breakfast bar. Aici am propus o legatura intre blatul de lucru si blatul mesei pentru a oferi coerenta spatiului si senzatia de prelungire a suprafetelor de depozitare.

Bufetul clasic cu vitrina are rol de depozitare.
Cosurile de rachita si cutiile din lemn verzui cu aspect vintage adauga o tenta de culoare atmosferei.
Prezenta oglinzii ofera adancime, astfel se creaza o legatura si cu zona de dining.

În general, peretele din fața frontului de lucru este placat fie cu materialul blatului, fie cu plăcuțe ceramice. De data aceasta am ales sa folosesc un tapet impermeabil ce imita faianta, care a redus semnificativ atat costurile reamenajarii cat si timpul executiei.

Suprafața verticală din zona de lucru este folosită prin fixarea unui raft cu bara metalica de accesorii pentru ca ustensilele de gătit să fie la îndemână. 

Manerele din metal si portelan, bateria curbata si chiuveta sunt detalii perfecte ce se muleaza aspectului clasic al bucatariei.

Am avut în vedere în noua propunere ca toată zona dedicată preparării hranei să fie compactă, practic un singur blat în care să fie încorporate plita și chiuveta, iar mobilierul să ocupe toată înălțimea încăperii.

Mobilierul este confectionat din MDF vopsit.
Masa de dining din lemn masiv si MDF este extensibila si are finisaj mat.