Davina Design

Reinventarea Unui Clasic: Fotoliul DYVLINGE de la IKEA

Într-o lume a designului de interior în constantă schimbare, există piese de mobilier care rămân atemporale, traversând decenii fără a-și pierde farmecul sau relevanța. Un exemplu perfect al acestei longevități în design este fotoliul emblematic „anti-stres” Mila, creat de legendarul Gillis Lundgren pentru IKEA. Inițial lansat în catalogul IKEA din anul 1967, acest fotoliu a fost reimaginat și reintrodus sub numele Dyvlinge în cadrul colecției Nytillverkad, marcând o etapă aniversară semnificativă pentru retailerul suedez – 80 de ani de inovație și design accesibil.

Un Tribut Adus Eleganței și Confortului

Noul Dyvlinge nu este doar o reeditare, ci o evoluție a designului original, păstrându-și esența care l-a făcut atât de îndrăgit, dar adaptându-se nevoilor și esteticii contemporane. Inspirat de estetica mașinilor lowrider din anii ’60 și menținând un design cu șezut ușor înclinat, Mila și, prin extensie, Dyvlinge, oferă un refugiu de relaxare și confort, redefinind conceptul de „fotoliu anti-stres”.

Inovații și Durabilitate în Design

Cu o atenție acută la detalii și la siguranță, designul actualizat al Dyvlinge include acum cinci picioare în loc de patru, minimizând astfel riscul de răsturnare. De asemenea, în spiritul sustenabilității care a devenit un pilon central pentru IKEA, umplutura tradițională a fost înlocuită cu spumă reciclată, subliniind angajamentul companiei către practici responsabile și ecologice. Disponibil în nuanțe moderne de verde și negru, Dyvlinge introduce, de asemenea, un sistem de montare inteligent, permițând transportul într-o formă compactă și plată, simplificând astfel procesul de achiziție și asamblare pentru clienți.

Un Scaun cu Poveste și Prestigiu

Fotoliul Mila, și acum Dyvlinge, nu reprezintă doar o piesă de mobilier, ci un capitol din istoria designului, fiind una dintre cele mai iconice creații ale lui Gillis Lundgren. Popularitatea sa a crescut în asemenea măsură încât versiunile originale ale scaunului Mila au devenit obiecte de colecție, atingând prețuri remarcabile pe platforme de vânzare online.

Adaptabilitate și Personalizare

Dyvlinge își propune să ofere flexibilitate maximă în designul de interior, permițând clienților să aleagă cum își doresc ca noul lor fotoliu să se integreze în spațiul lor personal. În funcție de culoarea aleasă și de contrastul sau armonia acesteia cu restul decorului, fotoliul poate servi drept punct de focalizare sau poate complementa discret ambientul.
„Fotoliile cu șezut scăzut sunt în sfârșit înapoi. Și funcționează la fel de bine astăzi cum funcționau în anii 1960″, după cum exprimă Karin Gustavsson, lider de identitate a gamei la IKEA din Suedia.

Reintroducerea fotoliului Dyvlinge reprezintă o celebrare a tradiției, inovației și sustenabilității în designul de mobilier. Cu rădăcini adânci în istoria designului suedez și o viziune îndrăzneață pentru viitor, Dyvlinge de la IKEA este mai mult decât un simplu fotoliu; este o invitație la relaxare, reflecție și, mai presus de toate, la bucuria de a fi acasă.

Vrei să transformi spațiul tău? Descoperă serviciile noastre sau contactează-ne pentru mai multe informații!

d
Sed ut perspiclatis unde olnis iste errorbe ccusantium lorem ipsum dolor